maanantai 22. kesäkuuta 2009

Velhon kellari

Kävin läpi vanhoja askartelutarvikkeita mitä on päässyt nurkkiin kertymään, ja käsiin sattui pieni laatikko jota olen jo pari vuotta katsellut aina silloin tällöin sillä silmällä. Se on hieman liian pieni 1:12 roomboxiksi, mutta siitä saa aivan loistavan noitamaisen kellarin. Se on omituisen juomamestarin vanhan talon hieman matala kellari, jossa on kosteat kiviset seinät, sieltä täältä hieman halkeilleet muuraukset, hämärää ja tietenkin hämähäkin verkkoja.

Tässä juuri äskettäin kommentoin Kaisankulman Kaisalle, että en uskalla mennä googlailemaan mitään Potter-aiheisia projekteja, ettei omat ideat korruptoidu, mutta menin sitten kuitenkin ja sinnehän minä upposin kuin suohon! Löysin ihan hirveästi kaikkia aivan ihania englanninkielisiä blogeja missä tehdään joko Potter- tai muuten vain noitamaisia ja kummallisia juttuja. RSS-readerin tilauslista on jo varmasti kilometrin pituinen. Jossain vaiheessa voisin laittaa tänne jonkun löytöpostauksen ja esitellä kaikkia niitä kivoja juttuja mitä löysin internetin ihmemaasta :).

Olen niin superinnoissani tästä pikkuisesta laatikosta, etten tiedä miten päin olisin!

Eilen illalla aloin tätä suunnittelemaan, ja näin untakin pienistä taloista, joiden sisällä oli pieniä taloja, ja joiden sisällä oli pieniä taloja... :D. Onneksi pojat ovat sen ikäisiä, että saatoin ottaa heidät mukaan keittiön pöydän ääreen tätä tehdessäni. Sakset käteen vaan ja omat murolaatikot tuhottaviksi.

"Äiti saanko ottaa sulta tälläsen palasen, onko tää sun roska?" Yksi askelma katosi tässä leikkelyn huumassa, mutta huihai, mitäs pienistä. Liimauksen tosin aloitin vasta kun lapset matkustivat kohti höyhensaarta.

Tästä lähdettiin, piirtelin laatikon sisäseiniin halutunlaiset portaat oikeaan kulmaan, ja vasemmalle suunnittelin millaisen hyllykön laitan:

kellari1_blog



Sitten leikkasin paksusta aaltopahvista tukirakenteen portaille, testasin kaikki rakenteet alusta loppuun asti maalarinteipillä, ja lopulta liimasin pahvin laatikkoon:

kellari3_blog



Tässä kuvassa näkyy askelmat, jotka liimasin tietenkin hitaasti kuivuvalla liimalla, etten vain pääsisi innoissani jatkamaan nopeassa tahdissa :P. Vasemmalla on auki vedettynä portaiden eteen tuleva seinä. Liimaan myöhemmin askelmien etulaudat, nyt pitää jättää yöksi kuivumaan.

kellari4_blog



Portaiden eteen tulee seinä, jonka taakse portaat katoavat pimeään:

kellari_blog



Seinä on myös paksua aaltopahvia, halusin siitä kaarevan, jotta se asettuu nätimmin huoneeseen. Näin portaat pääsevät katoamaan sen taakse, mutta hyllykön eteen jää silti sopivasti tilaa jossa velho voi seisoa miettimässä mitä olikaan aikeissa kellarista hakea.

kellari5_blog


Lopuksi peitän koko komeuden paperisavella ja muotoilen oikein mehevän kostean kellarin.

Miksi minulle tulee näistä kuvista ihan kylppärifiilis :D?

7 kommenttia:

krizze kirjoitti...

Voi herkku miten on todellakin mehevä tämäkin projektisi! Mielenkiinnolla odotan jatkoa...

anneve kirjoitti...

Upeesti suunnitellut portaat ja tekovaiheet kerrottu niin, että näin jo valmista kellaria ja haistoin sen "mullan" tuoksun...

kaisa kirjoitti...

oo wau kivat tulee noista portaista :D harvemmin näkee että ihmiset jaksavat kaarevia portaita tehdä itse. varmasti se kylppäri fiilis katoaa kun saa oikeat pintamateriaalit paikoilleen.

Helinä kirjoitti...

Ooh, kiitos kommenteista Krizze, Anneve ja Kaisa!

Kaarevien portaiden tekeminen ei taida ollakaan ihan helppo juttu, en tiennyt mihin soppaan ryhdyin ;).

Oli aikaimoisen tuskan takana saada sopivan muotoisia askelmia, eikä niistä varmasti muuta tulekaan kuin uskomattoman rumat, mutta onneksi ne ovat vain pohjana joiden päälle saa sitten muotoiltua ne oikeat portaat.

tiina kirjoitti...

Täällä näyttää tosi hyvältä ja on mukavaa seurata jatkossakin projektejasi.

anneve kirjoitti...

Minulla on Syreenitalo suunnitteluvaiheessa ja Tiina vinkkasi, että voin tehdä "uudet" hyllyt ja niihin saan porras reiät. Nyt on pää täynnä erilaisia portaikkoja ja mietin miten uskaltaa lähteä tekemään itse.. vai pitääkö tilata kumminkin valmiit. Sulla on ihan hyvää vinkkiä... Ja eihän minkää tarvitse valmistua heti, tai ensiviikolla :-)

Helinä kirjoitti...

Tiina, kiitos että jätit kommenttia, pikaisella vilkaisulla hurmaannuin blogisi kuvista! En ehdi nyt jäädä katsomaan tarkemmin, mutta palaan vielä varmasti monta kertaa :).

Anneve, ooh, nyt vasta kurkkasin blogiisi, ja samaa kommentoin kuin Tiinallekin. Ihania kuvia ja tunnelmia, palaan tarkemmalle tutkimusretkelle paremmalla ajalla!