maanantai 15. kesäkuuta 2009

Talosuunnitelmia

Rowling kuvailee Weasleyn perheen taloa Salaisuuksien kammion suomennoksessa näin:

"He olivat laskeutuneet pienelle pihalle, ränsistyneen autotallin eteen, ja Harry näki nyt ensimmäisen kerran Ronin kotitalon. Se näytti siltä, kuin olisi aikanaan ollut iso kivinen sikolätti, johon oli sittemmin rakennettu lisää huoneita sinne ja tänne, kunnes se lopulta oli monen kerroksen korkuinen, ja niin vinksallaan että näytti pysyvän pystyssä pelkän taikuuden varassa (niinkuin luultavasti pysykin, Harry ajatteli). Punaisesta katosta törrötti neljä tai viisi savupiippua. Pihaportin vieressä repsotti kyltti, jossa luki "Kotikolo". Pitkin etupihaa lojui sikinsokin kumisaappaita ja yksi pahasti ruostunut pata. Muutama pulska ruskea kana kulki pitkin pihaa ja nokki maata.
-Ei se kovin hääppöinen ole, Ron sanoi.
-Se on ihana, Harry sanoi onnellisena."


Loistava apu taloa suunnitellessa on Harry Potter Lexicon jonne vannoutuneet Potter-fanit ovat koonneet kaiken mahdollisen tiedon mitä kirjoista ja Rowlingin sanomisista vain saa irti, ja lisäksi siellä on paljon pohdintoja ja päätelmiä näiden pohjalta.

Tarkoituksenani ei kuitenkaan ole noudattaa orjallisesti kirjojen faktoja, ja elokuvat suljen mielestäni aivan kokonaan. Talostani tulee Weasleyn Kotikolo Rowlingin kuvauksia vapaasti soveltaen :).

Rowling käyttää alkuperäisteoksessa Harry Potter and the Chamber of Secrets sanoja "large stone pigpen" kuvaillessaan taloa. Googlasin sanoilla old piggery ja löysin paljon kivoja kuvia vanhoista maataloista jotka on kunnostettu b&b -käyttöön. Sellaisella fiiliksellä taidan lähteä liikkeelle.


Ja ettei nyt aivan kuvaton postaus tulisi, pieniä fiilistelykuvia osoitteesta:
http://www.chycor.co.uk/cottages/camelford-mayrosefarm/









En halua tehdä ns. oikeaa period-nukketaloa, koska en pidä rajoittavista tekijöistä. Haluan tehdä vapaasti mitä mieleen tulee, siksi fantasiasta on hyvä lähteä liikkeelle. Ilmaisu "neljä tai viisi savupiippua" antaa rajattomat mahdollisuudet olla käyttämättä mitään logiikkaa :).

Olen harkinnut, että tekisin ensiksi vain yhden kerroksen, joka sisältää keittiön, olohuoneen, pienen kodinhoitotilan, eteisen ja portaat, jotka johtavat ylös mutta eivät aivan vielä minnekään. Kai olisi silti hyvä olla jonkinlainen suunnitelma kokonaisuudesta ennen kuin ryhtyy toimeen?

5 kommenttia:

krizze kirjoitti...

Voi huokaus miten valloittava "pullea rouva" täältä löytyi! Kerrassaan ihana nukke.
Muutenkin tosi kiva blogi sinulla, sait juuri uuden vakiovieraan :).

Helinä kirjoitti...

Kiitos krizze :). Yritän tässä kovasti saada Pullealle Rouvalle sitä aluspaitaa mutta tällä hetkellä se raastaa hermojani joten se saa odotella ihan rauhassa parempia aikoja.

kaisa kirjoitti...

oi siunki potterhenkistä taloa on sitten kiwa seurata :D pussipetsillä tarkoitin semmoista pientä kullanväristä pussia josta tulee muutama desi valmista petsiä veteen sekoitettuna. saa niin k-raudasta kuin robin hoodistakin :)

Helinä kirjoitti...

Kaisa kiitos tästä tiedosta, pistän muistiin!

MarEve kirjoitti...

Mukavaa seurata talon edistymistä, vaikuttaa mielenkiintoiselta.Minäkin olen kannuja katsellut, mutta vieläkin on kokeilematta..