maanantai 10. toukokuuta 2010

Myöhäisillan inspiraatio - late night inspiration

Eilen illalla teki kovasti mieli näprätä jotain, mutta en oikein keksinyt mitä se voisi olla. Istuin työpöydän ääressä miettimässä, ja kuulin kun mies luki toisessa huoneessa iltasatua, Harry Potteria. Inspiraation tuloksen voitte nähdä tässä:

Last night I felt like I wanted to make something, but I didn't know what the "something" could be. I heard my hubby reading Harry Potter for the kids in the other room, and got an inspiration:

DSCF5750



DSCF5768


Taikasauvat on muotoiltu cocktailtikuista, maalattu vesiväreillä ja lakattu lopuksi pariin kertaan kiiltävällä lakalla. Tietenkin niitä syntyi heti useita, vaikka olisin tarvinnut vain kaksi näin alkuun. Mutta kun piti kokeilla eri värejä! Ylemmässä kuvassa on vasta-avattu nenäliinapakkaus luovassa käytössä lakkaustelineenä...

The wands are made of cocktail sticks (not sure about the translation?), painted with watercolors and varnished glossy. Naturally I ended up with a lot more than I intended, but I just had to try different colours!

Kun en sitten viitsinyt veistellä koko tikkupurkkia taikasauvoiksi, mietin mitä muuta voisin tehdä ja kun en muutakaan keksinyt, kokeilin miten onnistuu yksinkertainen puulaatikko. Mietin sitä ensin velhon kellariin, mutta se on sinne liian suuri. Kyllä sille käyttöä varmaan löytyy.

After I was done with the wands I wasn't ready to end the day. I made a wooden box, again painted and stained with watercolours. I intended it to the Potions masters cellar, a roombox I've been working on, but it's too big for it. Well, I can use it somewhere else.


DSCF5756



DSCF5766


Samalla kun kuvasin eiliset tuotokset, sain kuvattua vihdoin myös talvella tekemäni hassut pullot, joihin otin mallia Witch and Wizard miniatures -blogin Nikkiltä. Hän on tehnyt aivan ihania pulloja lasikuulan päälle, ja halusin kokeilla tehdä itse samanlaisia. En onnistunut ihan yhtä hyvin, omista tekeleistäni tuli paksukaulaisia ja kömpelöitä. Minulla ei ollut sellaista maalia joka olisi tarttunut myös lasikuulaan, joten maalasin vain massavarret ja pohjat. Kuulat ovat kirkasta lasia, eivät valkoisia kuten kuva antaa ymmärtää. Kuulia jäi vielä paljon, joskus varmaan vielä innostun kokeilemaan uudelleen. Pitäisiköhän kysyä mitä maalia Nikki on käyttänyt...?

Last winter I tried to make same kind of bottles than Nikki from Witch and Wizard miniatures has made. Hers are fabulous, mine aren't. I think it's the paint, those colours just aren't as magical as in Nikkis bottles. Maybe I should ask her what kind of paints she used for her bottles?


DSCF5762



DSCF5770

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Todella ihastuttavia nuo lasipullosi=)
Tuo nenäliina"pidike" on hyvä keino, mutta kokeilepa seuraavan kerran että otat pöydälle wc-paprurullan....sen lomiin on helppo sujutella tikkuja, ja niitä mahtuu enemmän. Pysyy tanakasti vielä pysyssäkin! meikällä tuli pakokauhu kerran, kun kädessä oli tikku, joka nokkui maalia maahan, niin hädissäni tempaisin talouspaperirullan, siitä tuon idean kekkasin=) - Eija

Helinä kirjoitti...

Kiitos Eija, suosittelen todella kurkkaamaan niitä Nikkin pulloja joista idean sain, ne on paaaaljon ihastuttavampia kuin nuo minun kömpelöt rumilukset!

Vessapaperirulla on täälläkin ollut käytössä, kyllä hätä keinot keksii :D!